- Autor: mechulka
- Doba přípravy (min.): 35
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Těstiviny semolinové Adriana | 100 |
Kuřecí prsa | 130 |
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Parmezán 25 % průměr | 10 |
Špenát krájený mražený | 200 |
Bujón suchý stav | 10 |
Česnek | 10 |
Dochucovadla:
sůl, černý a bílý pepř, oregano, trocha mléka, voda dle chuti cca 5g másla
Energetická hodnota celkem: 2117 kJ
Bílkoviny (g): 46,
Tuky (g): 17,
Sacharidy (g): 42,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme černým pepřem. Na pánev dáme 7 g oleje pro tepelnou úpravu, poté na něm osmahneme kuřecí prsa. Přidáme prolisovany česnek zpěnime a pak zalijeme bujonem připraveného dle návodu na krabičce, rozmícháme a chvíli necháme vyvařit. Po chvíli vyvaření přidáme špenát a vše promícháme. Povaříme a dle potřeby a chuti přidáváme mléko. Pokud se rozhodneme přidát máslo, tak jej zamícháme do špenátové směsi. Špenátovou směs dochutíme oreganem, bílým pepřem, solí dle chuti a přidáme uvařené těstoviny,které pokapeme 3 g olivového oleje pro studenou kuchyni, posypeme parmazánem a promícháme se špenátovou směsí. Můžeme podávat. Dobrou chuť.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.